blog – Education |

Onderwijs 4.0

Onderwijs 4.0 is niet langer een uitgewerkte slogan of idee dat alleen is afgestemd op de technologisch meest geavanceerde onderwijsaanbieders, maar in plaats daarvan is het hard op weg een tastbaar antwoord te worden op de snelle wereld waarin nieuwe technologieën evolueren en waarin de studenten van vandaag moeten leren navigeren.


Onderzoek wijst uit dat 65% van de kinderen die dit jaar naar de basisschool gaan, een baan zullen hebben die nog niet is uitgevonden. De werkplek die de basisschoolleerlingen van vandaag zullen betreden, is misschien nog ondenkbaar voor ons, maar het is duidelijk dat mensen en technologie in hun toekomstige functies nauw op elkaar aansluiten. Onderwijs 4.0 heeft daarom twee duidelijke rollen: om deze jongeren voor te bereiden op een technologische toekomst en om leraren te ondersteunen om het leren in een klaslokaal in 2020 beter te faciliteren. Hier schetsen we enkele manieren waarop Education 4.0 een praktisch kenmerk kan zijn bij het leren van het klaslokaal van vandaag.

Blended learning:

Een van de meest populaire vormen van Education 4.0, blended learning, combineert technologie en face-to-face leren. Er is een aantal digitale klassikale aanbiedingen beschikbaar voor leraren in het basis- en voortgezet onderwijs die zich goed lenen voor blended learning, van Google Classroom en MS Teams tot onze gratis en diverse Clevertouch-apps (bekijk hier meer voorbeelden). Sommige docenten hebben lang een leerstijl omgedraaid in de klas aangenomen en de technologie van vandaag kan deze stijl van onderwijs overtreffen. Met onlinetools kunnen studenten grotere hoeveelheden informatie in hun eigen tempo verwerken, maar de vaardigheden die ze in een reeks vakgebieden hebben geleerd op een gezamenlijke manier toepassen. Dit maakt een boog van leren mogelijk in plaats van discreet leren van schijnbaar ongerelateerde onderwerpen.

Gepersonaliseerd leren:

Dankzij het internet der dingen en de 4K-technologie is echt persoonlijk leren realistischer geworden. Clevertouch-klaslokalen over de hele wereld profiteren nu van spiegeling, split-way-schermen en mobiele technologie. Gepersonaliseerd adaptief leren is mogelijk met deze tools en meer bekwame studenten zullen hun leerproces kunnen versnellen, terwijl de minder bekwame leerlingen echt meester zullen worden over een leerconcept voordat ze doorgaan naar de volgende leerfase. Onderwijs 4.0 stelt leraren in staat afstand te nemen van het minder betrouwbare goede, betere, beste systeem.

Projectgebaseerd leren - opnieuw uitgevonden:

Generatie Z verwacht dat digitale tools een normaal onderdeel zijn van hun dagelijkse leerproces. Nergens hebben we een positievere impact gezien dan met de focus op STEM-leren. Maar dit wordt snel vervangen door STEAM-leren om de rol te erkennen die de op kunst gebaseerde vakken kunnen spelen bij het ondersteunen van begrip in alle leerplangebieden. Education 4.0-tools kunnen dit vergemakkelijken door de manier te stroomlijnen waarop scholen de verscheidenheid aan materiaal dat verband houdt met verschillende syllabusgebieden kunnen verspreiden. Online tools kunnen zoveel meer zijn dan een geschreven tool-onderstation: technologie maakt het tegenwoordig mogelijk om taken opnieuw te ontwerpen, waardoor creativiteit op het allerhoogste niveau mogelijk is. Afdelingsbronnen kunnen gemakkelijk worden gedeeld met collega's en onder studenten worden verspreid in de cloud. De meeste cloudgebaseerde programma's zijn compatibel, dus middelen en projecten zijn ook mogelijk op andere lokale scholen en zelfs over de hele wereld.

De toekomst:

Met technologie die exponentieel evolueert, kan het moeilijk zijn om de toekomst van het technologisch bedreven klaslokaal nauwkeurig te voorspellen, maar het is duidelijk dat edtech de manier waarop we naar traditionele leerruimtes kijken zal veranderen. De rij voor rij tafels tegenover een leraar worden al vervangen door flexibelere leerruimtes bij sommige aanbieders - vooral op het niveau van het hoger onderwijs (zie hier hoe de Universiteit van Leeds Clevertouch gebruikte om hun leren op de zakelijke afdeling te transformeren). Education 4.0 zal ook een veel grotere rol zien bij het faciliteren van de samenwerking tussen aanbieder en aanbieder en aanbieder aan bedrijven, waardoor partnerschappen mogelijk worden bij het delen van vaardigheden en ondersteuning voor scholen die hun prestaties verbeteren en de leerlingen van vandaag de leiders kunnen zijn van het technologische landschap van morgen.

READ NEXT

Onderwijs 4.0 heeft twee duidelijke rollen: jongeren voorbereiden op een technologische toekomst en leraren ondersteunen om beter te kunnen faciliteren in het leren in een klaslokaal in 2020. "

READY TO BUY? arrow