blog – Education |

Wereldwijde onderwijs- en leerenquête werpt licht op edtech

Eerder dit jaar werden de resultaten van de grootschalige TALIS-enquête (Teaching and Learning International Survey) van de OESO gepubliceerd. De belangrijkste bevindingen waren onder meer de werkdruk van leerkrachten, de teleurstellende toename van online pesten en, wat voor ons hier bij Clevertouch vooral interessant is, leerkrachten die rapporteerden dat de behoefte aan meer ICT-training de afgelopen vijf jaar aanzienlijk is toegenomen. Met de snelle veranderingen in edtech tijdens de technologische revolutie is dit nauwelijks een verrassing. Maar hier bij Clevertouch vinden we dat edtech leraren moet ondersteunen, niet in verwarring brengen.

Hier bekijken we enkele van de zorgen die door het rapport naar voren zijn gebracht en bespreken we hoe Clevertouch kan helpen.

Trainingsbehoeftes

Hoewel de pedagogische opleidingsbehoeften naar verluidt goed worden vervuld voor leraren - 70% geeft aan dat ze een opleiding hebben gevolgd die verband houdt met hun vak en lesgeven - suggereert het rapport een 'grote behoefte' aan technologische training voor leraren in de klas. Hoewel het gebruik van edtech is toegenomen, hebben leraren het gevoel dat hun opleiding de technologische sprongen niet heeft bijgehouden.

Clevertouch kan helpen. Met intuïtieve, gebruiksvriendelijke, docentvriendelijke software en hardware hoeven docenten niet langer uren te besteden aan het omzetten van eerder gemaakte bronnen in een nieuw, gecompliceerd systeem. In plaats daarvan is Clevertouch in staat om bestaande bronnen in een oogwenk te converteren, en alle voorkeursprogramma's worden verwerkt met behulp van de Clevertouch-suite. Dankzij het snelstartmenu zijn alle tools en apps direct beschikbaar met één druk op de knop. Er is echt geen handleiding of uitgebreide training nodig, alles is instinctief en stimuleert een hoge mate van gebruikersacceptatie.

Schoolinfrastructuur

De meeste landen zouden op zijn minst een zekere mate van gereedheid hebben voor edtech in hun schoolinfrastructuur. Maar u hoeft zich niet aan één systeem te binden.

Clevertouch-schermen kunnen eenvoudig schakelen tussen Android- en pc-modus, zodat scholen de vrijheid hebben om het meeste uit hun bronnen te halen. Het toevoegen van apps, het updaten van de firmware en het oplossen van technische problemen hoeven geen last te zijn van de leerkracht: al die technische problemen kunnen op afstand worden afgehandeld vanuit het IT-kantoor van de school. Connectiviteit tussen apparaten vereist ook weinig installatie. Onze verbeterde connectiviteit omvat Wi-Fi, Bluetooth en pc-aansluiting, waardoor gedeelde inhoud met Android-, iOS-, Windows- en Chrome-apparaten mogelijk is.

Edtech gebruiken om onafhankelijke leermogelijkheden te bevorderen

Zoals je zou verwachten, maken 28 van de 31 onderzochte landen in een of andere vorm gebruik van edtech. Het rapport suggereert echter dat gemiddeld in de OESO slechts iets meer dan 50% van de leraren aangeeft dat ze regelmatig gebruik maken van edtech voor studentenwerk. Dit kan gedeeltelijk het gevolg zijn van extra tijd of middelen die nodig zijn om het gebruik van edtech te creëren en te vergemakkelijken.

Dit zal de komende jaren ongetwijfeld veranderen naarmate onze manier van werken steeds verder gedigitaliseerd wordt. Docenten kunnen nu een voorsprong krijgen met onze Cleverstore die honderden apps in alle vakken en talen bevat. Elk van onze apps wordt door ons team uitgeprobeerd en getest om ervoor te zorgen dat uw leerlingen geen advertenties, in-app-aankopen of ongepaste inhoud zien. We werken samen met de meest populaire ontwikkelaars van educatieve apps om u apps te bieden die zowel interactief als, belangrijker nog, relatief zijn in uw klas en voor zelfstandig leren.

READ NEXT

Met intuïtieve, gebruiksvriendelijke, docentvriendelijke software en hardware hoeven docenten niet langer uren te besteden aan het omzetten van eerder gemaakte bronnen in een nieuw, gecompliceerd systeem. "

READY TO BUY? arrow