blog – Education |

Hoe het juiste gebruik van technologie de stress van leraren kan verminderen

Lesgeven kan worden gezien als een beroepscarrière, maar het is zeker niet gemakkelijk. Het opleiden van de volgende generatie is een zware klus, en de toenemende eisen maken het een baan onder hoge druk. En deze druk eist zijn tol.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Volgens een rapport van Education Support, een liefdadigheidsinstelling die geestelijke gezondheidszorg verleent aan onderwijsprofessionals, omschrijft bijna driekwart van de leraren en 84% van de schoolleiders zichzelf nu als 'gestrest'. Meer dan een derde van de onderwijsprofessionals heeft het afgelopen studiejaar te maken gehad met een psychische aandoening. Bijna de helft (49%) gelooft dat hun werkplek een negatieve invloed heeft op hun geestelijke gezondheid en welzijn.

Maar wat is het dat de stressniveaus veroorzaakt? Te veel werk, lange uren, niet genoeg ondersteuning en een groeiende doelcultuur zijn slechts enkele van de redenen waarom leraren zich overweldigd voelen.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid van de leerkracht, maar zal waarschijnlijk ook leiden tot afnemende normen. Te dun uitgerekt, kunnen leraren niet de tijd en energie besteden die ze nodig hebben om ambities en vaardigheden te vergroten. In 2018 bleek uit onderzoek van de Leeds Beckett University dat de meerderheid van de ondervraagde leraren (77%) van mening was dat een slechte geestelijke gezondheid van leraren een nadelig effect had op de vorderingen van leerlingen. Het energieniveau daalt, ze kunnen niet creatief zijn en vinden het moeilijk om alles aan hun lessen te geven. Uit de werkbelastingenquête van de National Education Union 2017 bleek dat 81% van de leerkrachten het afgelopen jaar overwogen had het lesgeven te verlaten vanwege de werkdruk.

Uit een enquête onder 1.200 leraren, uitgevoerd door University College London (UCL), bleek dat tussen de 40 en 50 procent het beroep al had verlaten of overwoog het beroep te verlaten binnen 10 jaar na het begin van hun lerarenopleiding. Van degenen die al vertrokken waren, noemde 75% van de respondenten een slechte balans tussen werk en privé, 71% noemde 'verlammende' werkdruk en 57% gaf de schuld aan een doelgerichte cultuur.

Een gebrek aan middelen is een sleutelfactor bij stijgende stressniveaus. Omdat ze geen toegang hebben tot de apparatuur en middelen die ze nodig hebben, is er onnodig dubbel werk en wordt er vertrouwd op persoonlijke tijd om met nieuwe en interessante lessen te komen.

Technologie kan een deel van de last helpen verlichten.

Middelen kunnen gemakkelijk onder collega's worden gedeeld en onder studenten worden verspreid, waardoor de groei van een leergemeenschap wordt gestimuleerd en de werkdruk wordt verminderd. Toenemende samenwerking zorgt voor een meer ondersteunende werkplek, wat het welzijn verbetert. Werk wordt niet gedupliceerd, waardoor de individuele werklast wordt verminderd en tegelijkertijd wordt gegarandeerd dat iedereen toegang heeft tot gestandaardiseerde tools waarvan is bewezen dat ze werken. Leraren krijgen een deel van hun tijd terug, waardoor de balans tussen werk en privé wordt verbeterd.

Het is ook geen kwestie van helemaal opnieuw beginnen. Nieuwe initiatieven en extra bureaucratie zijn op zichzelf vaak stressvol. IMPACT Plus is compatibel met de meeste programma's en bestaande documenten kunnen eenvoudig worden geüpload, zodat ze bestaande bronnen kunnen gebruiken.

IMPACT Plus wordt geleverd met Cleverstore, vol gescreende, advertentievrije, educatieve apps en games die gebruikers geen cent kosten. De apps hoeven niet door de IT-afdeling of netwerkbeheerder te worden geïnstalleerd. Docenten kunnen de Cleverstore openen, zoeken op hoofdfase, onderwerp, taal en klikken voor directe activiteiten die het leren ondersteunen. Met Lynx en Snowflake kan het slechts enkele minuten duren om een ​​lesplan of klasactiviteit te onderzoeken, in te sluiten, te importeren en aan te maken, waardoor een leraar tijd vrijmaakt - om les te geven.

Het gebruik van technologie en hulpmiddelen om de leerervaring te verbeteren en tegelijkertijd de werkdruk te verminderen en de druk op leraren te minimaliseren, is goed voor het onderwijssysteem als geheel.

Leraren die zich energiek en gesteund voelen, blijven langer hangen en bieden het beste onderwijs voor hun studenten. Een gelukkige leraar zorgt voor een betere leeromgeving - dus iedereen wint.

READ NEXT

Het gebruik van technologie en hulpmiddelen om de leerervaring te verbeteren en tegelijkertijd de werkdruk te verminderen en de druk op leraren te minimaliseren, is goed voor het onderwijssysteem als geheel. "

READY TO BUY? arrow