blog – Education |

Jon Timson legt uit waarom Clevertouch het huisdier van de leerkracht is

Lesgeven wordt technisch

Wist je dat scholen in het VK toonaangevend zijn als het gaat om vroege acceptatie van de nieuwste klaslokaaltechnologie? En sinds 2014 is de Clevertouch Plus de populairste merkkeuze van scholen, met een marktaandeel in het VK van 25% (2016 FutureSource).

Dus, wat is het met Clevertouch dat het tot het technologie-huisdier van leraren maakt? We spraken met Jon Timson, Technical Support Manager en een trots lid van het ontwikkelingsteam dat verantwoordelijk is voor het succes van dit bekroonde product.

Hoe ben je op het idee voor Clevertouch gekomen?

We lanceerden het eerste interactieve touchscreen al in 2010 - dat is lang geleden in termen van technologie! Destijds gebruikte zowat elke school een interactief whiteboard en projectorsysteem - maar toen we met scholen en onze installateurs spraken, ontdekten we dat er een paar probleempjes waren waarvan we dachten dat we ze konden verbeteren, zoals de noodzaak om dure lampen te vervangen , herkalibratieproblemen en het feit dat de projectie vaak niet helder genoeg was in een zonovergoten kamer.

Hoewel er geen markt was voor interactieve touchscreens, realiseerde ons productontwikkelingsteam zich dat het slechts een kwestie van tijd was voordat scholen dezelfde aanraakfunctionaliteit zouden eisen als de onlangs gelanceerde eerste generatie iPad. Dus we begonnen uit te zoeken hoe we het konden doen!


Waarom denk je dat Clevertouch zo populair is op scholen?

We waren het eerste grote interactieve touchscreen op de markt en als eerste op de markt kregen we een voordeel. Sindsdien hebben we jaar na jaar marktaandeel opgebouwd - aangezien scholen hun oude technologie vervangen, zoeken ze natuurlijk naar de nieuwste producten. Maar we zouden die voorsprong nooit hebben kunnen behouden als we niet waren doorgegaan met het leveren van een hele reeks ontwikkelingen en updates sneller, beter en vaak goedkoper dan onze concurrenten.

Het is een fantastische reis geweest en ik vind het leuk om betrokken te zijn bij zo'n innovatief product als Clevertouch. We hebben zoveel ontwikkelingen in de pijplijn dat het potentieel enorm is, en hoewel de ontwikkelingsweg er soms lang uitziet, bereiken we voortdurend de volgende mijlpaal in een tempo van knopen.

Wat is uw typische dag?

Alles aan de Clevertouch is bedacht en ontwikkeld hier in het VK - en ik maak deel uit van dat kritische team.

Mijn officiële rol is Technical Support Manager - en dat betekent dat ik ervoor zorg dat elke ontwikkelingsfase is ontworpen en getest om er zeker van te zijn dat het werkt, maar ook om ervoor te zorgen dat het duurt. Niets is zo frustrerend voor leerkrachten als het falen van de voorkant van de klas, terwijl ze proberen een kamer vol hyperactieve 8-jarigen te besturen!

Wanneer een machine naar ons wordt teruggestuurd, haalt het technische team deze uit elkaar en analyseert elk onderdeel totdat we het probleem hebben geïsoleerd. Dat probleem wordt vervolgens geëscaleerd naar het ontwikkelingsprogramma, zodat we een manier kunnen vinden om het probleem op elke nieuwe machine op te lossen. Het is dan mijn taak om in het ontwikkelingsteam en de fabriek te briefen om ervoor te zorgen dat de verbeteringen worden doorgevoerd. Dit is een van de redenen waarom Clevertouch een foutpercentage van minder dan 0,5% heeft, het beste in de branche.

Naast het continu verbeteren van onze bestaande schermen, introduceren we ook belangrijke innovaties voor toekomstige modellen en upgrades van functionaliteit op huidige machines.

Alleen al in het afgelopen jaar hebben we gelanceerd:

  • het eerste totaal agnostische interactieve touchscreen
  • de eerste bidirectionele schermspiegeling met aanraking op elk aangesloten apparaat
  • een dubbel platformmodel met ingebouwd Android OS met eigen LUX-gebruikersinterface en een slot in / out Windows 4K PC, waardoor het nog gemakkelijker wordt om tussen modi te schakelen
  • een Mobile Device Management-tool (MDM) waarmee IT-managers op afstand de functies en instellingen van elk Plus-scherm in een school kunnen bedienen
  • de breedste connectiviteitsopties die beschikbaar zijn op elke machine, inclusief HDMI, VGA, audio, USB, RS232, LAN, AirPlay ™ en meer
  • geïntegreerd met de cloud, met ingebedde Android en toegang tot Google's G Suite (Gmail, Documenten, Drive en Agenda)

Waar haal je je ideeën vandaan?

Mijn collega's en ik gaan naar veel van de belangrijkste AV- en technologie-evenementen over de hele wereld, waardoor we volledig op de hoogte blijven van alle opkomende nieuwe technologieën en een enorme bron van inspiratie zijn. We denken constant "Kan dit Clevertouch helpen?".

En natuurlijk zijn onze klanten ontegensprekelijk de belangrijkste factor als het om ideeën gaat. Omdat ik eerder voor een groep internationale scholen heb gewerkt, heb ik een goed begrip van de invloed van technologie op de klas. Wij zijn een van de weinige fabrikanten met een schoolteam van trainers en een deel van hun rol is om docenten om feedback te vragen, zoals 'Wat kan er worden verbeterd?', 'Welke functionaliteit zou uw leven gemakkelijker maken?' 'Welke samenwerkingstools heb je nodig?' en 'Welke apps zou je graag in de Cleverstore willen zien?'.

We houden echt rekening met elk idee dat wordt verzameld door het on-site engagementteam, de installateurs en het technische team, en we bespreken en prioriteren elke suggestie tijdens de driemaandelijkse rondetafel van de Development Teams.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Kort antwoord is: ik hou ervan om dingen op te lossen.

Ik begon als servicemonteur bij het repareren van elektronische typemachines en CRT-schermen, maar stapte al snel over op IT systems engineering en infrastructuurbeheer, een rol waar ik jarenlang in heb gezeten.

Ik heb een echte passie voor netwerken en vooral voor draadloos, wat een van de kerncapaciteiten is van de nieuwste generatie Clevertouch. Met een aantal jaren ervaring op mijn naam, op verschillende technologiegebieden, beschik ik over de diepgaande en brede kennis die essentieel is om het ontwikkelingsproces te ondersteunen en te assisteren. Ik heb de gave om oplossingen te zien voor problemen die anderen niet altijd zien, en ik vind het heerlijk om deel uit te maken van het team dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van nieuwe technologische innovaties in het onderwijs.

We waren het eerste grote interactieve touchscreen op de markt en als eerste op de markt kregen we een voordeel. Sindsdien hebben we jaar na jaar marktaandeel opgebouwd. "

READY TO BUY? arrow