blog – Education, HEFE |

Leren op elke locatie

De taak van een leraar is om buitengewoon onderwijs te geven aan hun studenten. Maar dit hoeft niet beperkt te blijven tot de vier muren van een klaslokaal.

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om thuis, op school, in bibliotheken en musea te leren, waardoor een continuüm van leren wordt geboden, ongeacht waar de leerlingen zich bevinden. Door individuen controle te geven over hun leerproces, bieden studenten en scholen nieuwe ervaringen en verbeteren ze het onderwijs.

Het onderwijs hoeft niet te stoppen aan het einde van de schooldag. Overal waar een internetverbinding is, is er het potentieel om te leren. Studenten die een concept moeten herzien of meer tijd moeten besteden aan het oefenen van een concept, kunnen dit thuis doen en bijblijven met hun leeftijdsgenoten. Meer bekwame studenten hebben de mogelijkheid om extra middelen te gebruiken om hun leerproces te verbeteren. Leraren kunnen taken instellen die 's avonds of in het weekend moeten worden uitgevoerd en de nodige informatie verstrekken om ze te voltooien.

De tools zijn er. 46% van de 5-15-jarigen heeft een eigen smartphone en 49% heeft een eigen tablet. Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Lokale autoriteiten in Wales zullen £ 50 miljoen extra financiering ontvangen om apparatuur voor onderwijstechnologie op scholen te upgraden. Groot-Brittannië heeft de grootste EdTech-markt in Europa, met voortdurende innovatie.

Er zijn talloze mogelijkheden om technologie overal te gebruiken waar studenten zijn.

Studenten kunnen technologie gebruiken om virtueel samen te werken en feedback en ideeën in realtime uit te wisselen. Ze kunnen ideeën delen en vaardigheden leren door het gebruik van smartphones, tablets en apparaten. Clevertouch IMPACT Plus biedt gebruiksvriendelijke mirroring en touch-back op maximaal vijftig apparaten tegelijk, wat betekent dat docenten en studenten meer dan ooit verbonden kunnen zijn. Screen mirroring met ingebouwde docentbediening zorgt ervoor dat de juiste informatie kan worden gecontroleerd en gedeeld tussen apparaten. Studenten kunnen opdrachten archiveren die docenten direct kunnen openen en markeren, zodat ze in realtime feedback kunnen geven. Mobiele technologie verdringt het vooroordeel dat leren in de klas moet plaatsvinden.
Het hebben van een online hub betekent dat het curriculum op elk moment beschikbaar is en dat zowel studenten als docenten toegang hebben tot bronnen die het verbeteren. In plaats van zich te beperken tot dezelfde lesplannen, kunnen docenten veelzijdige leermethoden bieden die verder reiken dan het klaslokaal. Ze kunnen in contact komen met leeraanbieders in de gemeenschap - zoals musea en bibliotheken - en hun bronnen in de plannen integreren.

Docenten kunnen apps, krantenartikelen, instructievideo's, podcasts en meer opslaan in de cloud, zodat studenten overal toegang hebben tot die informatie.

Nieuwe technologieën kunnen studenten de leiding geven over hun eigen leerproces. Het idee van de 'omgedraaide klas' is onderzocht, waar thuis is om te leren en de klas om vragen te stellen. Blended learning-methoden, waarbij technologie wordt gecombineerd met traditioneel onderwijs, zijn effectief gebleken, aangezien technologie fungeert als een krachtig hulpmiddel om studenten te betrekken.

Studenten zijn vaak enthousiast om met nieuwe technologie te werken. Deze generatie is geboren in de digitale wereld en het is een vertrouwd hulpmiddel voor hen om te gebruiken. Leren mag niet beperkt blijven tot de klas, maar moet studenten prikkelen en betrekken - waar ze ook zijn. Met het juiste gebruik van technologie kan het.

READ NEXT

Blended learning-methoden, waarbij technologie wordt gecombineerd met traditioneel lesgeven, zijn effectief gebleken, aangezien technologie fungeert als een krachtig hulpmiddel om studenten te betrekken. "

READY TO BUY? arrow