blog – Education |

Technische trends in het onderwijs

Door de vooruitgang in onze digitale wereld is de pedagogie geëvolueerd. Met de afname van laptops op wielen, ICT-kamers en hete, lawaaierige projectoren, hebben scholen de nieuwste technische oplossingen ingehaald en hun onderwijs getransformeerd.
Elk jaar brengt iets nieuws en revolutionairs. Dus, wat zijn de technische trends van 2019 op scholen en wat betekenen ze voor het onderwijs als geheel? Clevertouch Edtech Enabler, Ian Parkin, kijkt naar de huidige en opkomende technologische trends in het onderwijs.

1. Cloud computing voor onderwijs

Cloud computing stelt onderwijsinstellingen in staat om de som van hun materialen digitaal op te slaan, zonder een kamer vol servers en kabels, en veilig, zonder het risico op corruptie vanaf een USB. Met educatieve suites, zoals Snowflake MultiTeach en advertentievrije apps van Cleverstore (allemaal beschikbaar met Plus van Clevertouch), hebben docenten op aanvraag toegang tot lessen en materialen, kunnen ze wijzigingen en herzieningen aanbrengen en online taken en huiswerk beoordelen. Met online opslagplaatsen van samengestelde lessen over alle onderwerpen, kunnen docenten lessen aanpassen aan de behoeften van hun studenten en snel en gemakkelijk huiswerkvragen voorbereiden. Met automatische beoordeling voor vragen met een eenvoudig antwoord, hoeft het beoordelen niet zo moeilijk te zijn, waardoor docenten zich kunnen concentreren op inhoud en studenten in plaats van op papierwerk.

Ook studenten profiteren van cloud-onderwijssoftware. Door zich overal bij het netwerk aan te melden, hebben studenten toegang tot leermateriaal en video's, voltooien ze opdrachten en huiswerk, en kunnen ze delen of samenwerken met andere studenten. Natuurlijk is het ook een bonus dat er geen omvangrijke en dure studieboeken nodig zijn.

2. M-leren

M-learning, of mobiel leren, verandert de ergernis van een leraar over de ogenschijnlijk obsessieve gehechtheid van hun studenten aan hun mobiele telefoon in een educatief apparaat voor samenwerking dat kan worden gebruikt voor interactie met het scherm van de klas en met andere studenten. Huiswerk kan worden ingesteld en vervolgens online, thuis of onderweg worden gemaakt.

Met samenwerkingsapps en educatieve games is m-learning een modern antwoord op moderne trends - werken met, in plaats van tegen, de altijd aanwezige mobiele telefoon.

Leraren willen lesgeven, geen eindeloze administratie uitvoeren. Met de digitalisering van het onderwijs kunnen deze taken op zijn best worden gestroomlijnd tot een terloopse irritatie.

3. Verbeterd internet + 5G

Er worden supersnelle snelheden beloofd van glasvezelsystemen die momenteel over de hele wereld worden geïnstalleerd, en veel grote steden profiteren nu al van de voordelen. Het netwerk breidt zich uit naar meer voorstedelijke en landelijke gebieden.

5G is de volgende generatie mobiele internetnetwerktechnologie en biedt een veel grotere bandbreedte dan zijn 4G-broer of zus. Studenten kunnen hun apparaten gebruiken om huiswerk te maken en instructievideo's te bekijken, zonder naar het bufferteken te staren en een excuus te hebben om hun huiswerk niet af te maken.

Met supersnelle internetsnelheden is samenwerken nog eenvoudiger. Van toegang tot nieuw materiaal, het garanderen van veilige apparaatconnectiviteit tot het snel vinden van belangrijke educatieve video's zonder lange wachttijden: verbeterde internetnetwerken zullen een van de belangrijkste vorderingen zijn voor de onderwijssector in 2019.

4. Verhoogde beveiliging

Met de komst van nieuwe technologie komen nieuwe zorgen - wanneer nieuwe wegen worden geopend, zijn ze helaas niet allemaal goed. Met deze nieuwe technologie en alle voordelen die het met zich meebrengt, moeten veiligheidsmaatregelen streng zijn om ervoor te zorgen dat deze nieuwe en nuttige onderwijsmethoden worden beschermd.

Cleverstore-apps worden doorgelicht om ervoor te zorgen dat ze geen advertenties bevatten. Zelfs het bekijken van YouTube-video's via Lynx, stelt docenten in staat om veilig te zijn in de wetenschap dat er geen advertenties zullen zijn, geen toegang tot het commentaargedeelte en geen automatische weergave.

Schoolgegevens zijn bijzonder gevoelig, en met voorbeelden van ransomwareaanvallen op grote bedrijven en ziekenhuizen in de afgelopen jaren, is beveiliging nog nooit zo belangrijk geweest. Zowel studenteninformatie als financiële gegevens moeten worden beschermd door robuuste lagen firewalls. Met de mogelijkheid om te werken in tabletmodus of Windows OS, de Plus Series en V Series van Clevertouch, maakt het ideaal om buiten het netwerk te werken.

5. Samenwerkingsoplossingen

Leren samenwerken is een belangrijk aspect van onderwijs en kan klasseconcentratie, competitie en plezier stimuleren. Door technologie is samenwerking verder gegaan dan alleen groepswerk. Met behulp van de nieuwste technologie, zoals interactieve touchscreen-displays en spiegeling, kan samenwerking naadloos worden vergemakkelijkt in de klas.

Met de Plus- en V-serie schermen van Clevertouch kan het interactieve display tot vier afzonderlijke schermen tegelijk spiegelen, ideaal voor directe feedback. Studenten kunnen zich rond het scherm verzamelen, leren van materialen en samenwerken om de oplossingen te vinden - allemaal door interactie met het scherm. Het viervoudige display helpt docenten ook om hun materialen te differentiëren.

Connectiviteit en samenwerking zullen de toekomstige EdTech beïnvloeden, waardoor meer variatie in lessen en lesmateriaal mogelijk wordt en de eisen aan docenten worden verlicht. Met toegang tot hele bibliotheken met educatieve video's en games, groeien de mogelijkheden waarmee studenten kunnen leren en vorderingen maken snel - en dat is een geluk want Gen Z is tot nu toe de meest technisch onderlegde generatie!

Wat zijn de technische trends van 2019 op scholen en wat betekenen ze voor het onderwijs als geheel? "

READY TO BUY? arrow