blog – Education |

De niet te stoppen groei van de Cleverstore

Rob Xenos is de Group Product Development Manager van de Cleverstore app store. Rob werkt sinds de lancering in 2015 aan de Cleverstore en is verantwoordelijk voor het selecteren en beoordelen van apps voor het platform. We vroegen Rob naar zijn visie op de groei van apps in het onderwijs en de toekomstige richting van de Cleverstore.

Waarom denk je dat het gebruik van apps in het onderwijs explosief is toegenomen?

Apps zijn een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven. We gebruiken ze thuis en op het werk, en daarom is het niet meer dan normaal dat ze ook in de klas worden gebruikt. Leraren geven les aan een generatie kinderen die zijn opgegroeid met apps - voor hen is het hetzelfde als het pakken van pen en papier. Bovendien zijn ze een fantastische manier om interactie aan te moedigen en een hoger niveau van studentenbetrokkenheid op te bouwen - en grootformaat touchscreens zijn een integraal onderdeel van deze ervaring.

Wat was de gedachte achter de Cleverstore?

De belangrijkste reden dat we een app store op ons apparaat bouwden, was dat hoewel docenten apps wilden gebruiken als leerhulpmiddel, ze dat ook niet konden vanwege een gebrek aan toegang tot de beste apps. De Apple Store en Google Play vereisten het opzetten van een account met een betaalkaart - en dit was een grote belemmering voor de meeste leraren.

Sinds de lancering in 2015 zijn we voortdurend in gesprek met de beste ontwikkelaars en docenten van onderwijsapps om ervoor te zorgen dat we nieuwe apps en inhoud toevoegen die curriculumspecifiek is en die gratis is voor advertenties en in-app-aankopen. Het probleem dat veel leerkrachten ondervonden bij het downloaden van apps van andere toonaangevende app-winkels, is dat ze geen controle hebben over advertenties, die op zijn best vervelend zijn en in het slechtste geval ongelooflijk schadelijk kunnen zijn voor leerlingen.

Wat zijn de volgende opwindende ontwikkelingen?

We hebben de Cleverstore ontwikkeld voor onze overzeese klanten en zullen binnenkort de lancering aankondigen van een eigen Franse taalsectie. Beginnend met 12 apps voor leerkrachten in het basisonderwijs, hebben we plannen om er in de komende 12 maanden meer toe te voegen en in andere talen uit te rollen.

We hebben zojuist ook de lancering van Lynx aangekondigd als een app in de Cleverstore. Lynx is een van de meest populaire onderwijssoftware en wordt veel gebruikt op scholen. De nieuwste app-versie bevat een hele reeks nieuwe functies, waaronder wiskunde, tabellen, tijd- en datumtools. Nu kunnen leerkrachten bestaande Lynx-lessen, Smart Notebook®-lessen, iwb-bestanden openen en lesgeven zonder dat er een aangesloten pc nodig is, of thuis lessen op hun laptop maken en presenteren vanuit de Lynx-app in de klas.

Wat zijn uw voorspellingen voor de toekomst?

Ik denk dat we een grote verschuiving zullen zien van lesgeven met pen en papier naar een puur digitale leeromgeving. Gezien de ernstige budgettaire beperkingen waarmee de onderwijssector te maken heeft, komen scholen steeds meer onder druk te staan om kosten te besparen en toch resultaten te behouden of zelfs te verbeteren.

Schoolleiders moeten innoveren - en velen wenden zich tot digitale middelen om de financiële kloof te overbruggen. Apps kunnen bijvoorbeeld een kosteneffectieve manier zijn om oorzaak en gevolg aan te tonen. In een bètaklas kunnen leerlingen bijvoorbeeld experimenten uitvoeren met app-tools in plaats van met fysieke apparatuur. Dit stelt hen niet alleen in staat om experimenten veilig uit te proberen, het bespaart de school ook geld op kostbare apparatuur en slijtage. We zien ook meer app-gebaseerde versies van leerboeken, wat wederom aanzienlijke besparingen op schoolbudgetten mogelijk maakt.

READ NEXT

De belangrijkste reden dat we een app store op ons apparaat hebben gebouwd, was dat hoewel docenten apps wilden gebruiken als leerhulpmiddel, ze dat niet konden vanwege een gebrek aan toegang tot de beste apps. "

READY TO BUY? arrow