blog – Education |

Waarom training een integraal onderdeel is van het naadloos integreren en inzetten van Edtech in de klas

Professor Steve Molyneux bespreekt technische integratie in de klas

Professor Steve Molyneux is de mede-oprichter en CEO van Tablet Academy, een toonaangevend bedrijf op het gebied van onderwijsadvies en lerarenopleiding. Hij is een fellow aan het College of Education and Human Development aan de Lamar University in Texas, gespecialiseerd in Global Education Leadership.

Technologische innovatie

Af en toe is een innovatie zo revolutionair dat het de wereld voor altijd verandert. Het wiel, de drukpers en de telegraaf leidden elk tot een ongekende verandering in de manier waarop de mensheid met elkaar omging. Voor elke generatie die volgde, was de wereld een heel andere plek. Tijdens ons leven zijn ook wij getuige geweest van de introductie van een technologie die zo ongekend was, op een schaal die zo breed en zo snel is, dat wetenschappers eenvoudigweg niet in staat zijn om de volledige reikwijdte van de sociale betekenis die deze innovatie uiteindelijk zal opleveren, voor te stellen. Persoonlijke computerapparatuur en de netwerken waarmee ze zijn verbonden, zijn gecombineerd tot de grootste uitvinding die de mensheid ooit heeft meegemaakt. Deze vooruitgang in informatieverwerkingsapparatuur en -diensten heeft het bedrijfsleven, de politiek, de commercie en het leven van miljarden individuen ingrijpend veranderd - en zal dit blijven doen naarmate de exponentiële snelheid van de vooruitgang van de informatietechnologie onverminderd voortduurt.

Van alle bedrijfstakken biedt onderwijs het meeste potentieel voor disruptieve innovatie van deze technologieën, aangezien het het enige veld is dat uitsluitend gericht is op de overdracht van informatie en de vaardigheden die nodig zijn om gegevens te vinden, te creëren en te gebruiken. Sinds de opkomst van het gedrukte boek heeft het onderwijs zo'n kans niet meer gehad om het kernproduct dat het produceert, te bevorderen. Een revolutie in leren leiden door het gebruik van informatietechnologie is niet alleen de grootste kans van onze generatie; het is ook onze grootste uitdaging.

Ondanks de ongekende mogelijkheden van onderwijstechnologie, blijven docenten in alle sectoren, van kleuterschool tot post-16, worstelen om deze technologieën in de leerprocessen te integreren. Veel docenten zijn in staat les te geven over technologie, maar zijn vaak terughoudend om les te geven met technologie. Bovendien weten veel schoolleiders niet hoe ze disruptieve innovatiestrategieën moeten creëren en implementeren, en blijven ze traditionele methoden van onderwijspraktijk promoten, zelfs als ze worden voorzien van tools en bewijs om effectievere en boeiendere pedagogische en didactische methodologieën te omarmen.

Schoolleiders en beleidsmakers MOETEN zich realiseren dat alleen door leraren professionele ontwikkeling te bieden bij het gebruik van dergelijke technologieën in de klas, en niet alleen in de technologie zelf, ze de beloningen zullen behalen die de industrie zo vaak belooft.

Steve is een fellow aan het College of Education and Human Development aan de Lamar University in Texas, gespecialiseerd in Global Education Leadership. "

READY TO BUY? arrow