blog – Education |

Fremtidens klasserom - fra skjermer til regnskog

Når satt du sist ved en skolepult?

Har noe endret seg siden den gang? Og hvordan vil undervisningen se ut om ti år? Er det flytende hologram og virtual reality-opplevelser eller vanlige skrivebøker i papir? Vi ba Harry van der Veen, administrerende direktør i Nuiteq, og Susanne Marklund, områdeleder for barneskoler i Skellefteå kommune, om å fortelle oss hvordan fremtiden ser ut. En ting sikkert, klasserom vil se annerledes ut.

</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

Harry, på Nuiteq jobber du med programmer for multitouch-skjermer som brukes på skoler. Fortell meg hvordan det er.

Multitouch-teknologi er en berøringsskjermteknologi der flere mennesker kan samhandle med en skjerm samtidig. Dette betyr at studentene kan jobbe sammen på en helt ny måte. Vi lager læringsprogrammet for disse skjermbildene.

Hvordan brukes skjermene?

Det er store og små skjermer; de større er sammenlignbare med lærertavlen, og de mindre med skolebøker, men med flere muligheter. Lærerstyret kan for eksempel vise filmer, presentere barnas arbeid eller ha et utdanningsspill for å lære matte. Med skjermene sine kan barna jobbe med lærerens skjerm ved å vise bilder eller bruke læringsprogrammet.

Vil undervisningen slik den ser ut i dag forsvinne?

Det kommer definitivt, men det vil ta tid. Allerede i dag ser vi mange selvlærende plattformer som LinkedIn Learning og Udemy. Studentene trenger ikke lenger sitte i et klasserom for å lære, men kan godt finne informasjon på Wikipedia, YouTube og lignende. De kan også nå lærerne sine online. Jeg tror faktisk at fremtidens største lærere vil være de som underviser gjennom YouTube. Det går også fra ordinære lærebøker til digitale verktøy. Tradisjonelle forlag har hatt sin tid allerede. Det samme skjer på skolen. Skolebøker blir utdaterte. Jeg har nylig lest et godt sitat som sier: “Teknologi vil ikke erstatte lærere, men lærere som bruker teknologi, vil erstatte de som ikke gjør det.

Multitouch-teknologi er en berøringsskjermteknologi der flere mennesker kan samhandle med en skjerm samtidig. "

READY TO BUY? arrow