blog – Education |

Fremtidens klasserom

Klasserommet i 2020 er veldig annerledes enn i 2010. I dag har nesten alle klasserom en interaktiv tavle. Elevene bruker nettbrett for å lære. Lekser lastes opp til en portal som lærere, elever og foreldre har tilgang til. Denne generasjonen studenter har vokst opp med teknologi og forventer ikke noe mindre. Det handler ikke bare om hva studentene lærer, men hvordan de lærer. Teknologisk kompetanse, digitale ferdigheter, samarbeid og kommunikasjon er viktig når studentene forberedes på å jobbe og leve i det 21. århundre.

Vil ting ha endret seg så raskt innen 2030?

Clevertouch tror absolutt det, og vil være en av drivkreftene til skiftet, ettersom skjermene og teknologien deres fyller 21 år i 2030. Hvordan vil det se ut som voksen? Og hvordan vil læringsopplevelsen ha endret seg?

Alltid på

Utdanning vil foregå både i og utenfor klasserommet, med sømløs overgang. I fremtiden vil forskjellige plattformer og enheter være koblet til og tilgjengelig hvor som helst, slik at studentene alltid kan lære. Læringsopplevelsen vil bli mye mer flytende, med utdannelse som skjer hjemme, i klasserommet og på farten. Clevertouch tillater allerede lærere å dele arbeidet med elevene via nettskykontoer, og dette vil være normen. Unge mennesker vil like å lære, og synes det er en oppslukende opplevelse at de kan gjøre uansett hvor de er. Læringen ansikt til ansikt vil avta, og det kan til og med være at elevene vil kunne gå på en skole hundrevis av miles unna, og være i stand til å engasjere seg helt eksternt.

Virtuell og utvidet virkelighet

Virtual reality og augmented reality vil være en spillveksler. En gang måtte elevene lese om fjerne steder eller historiske hendelser i tørre lærebøker. Innen 2030 vil det bli normen å kunne fordype seg i virtuelle virkelighetsrom som gjør det mulig for dem å virkelig oppleve det de lærer om. De kan tidsreiser til fortiden, eller besøke steder på den andre siden av verden, alt gjennom et hodesett.

Spillifisering

Gamification blir brukt gjennom utdanning og virksomhet. Gaming oppmuntrer til læring gjennom belønninger og spillmekanikk, og hjelper til med å forbedre oppbevaring, forståelse, problemløsning, samt samarbeid og sosiale ferdigheter. I stedet for tradisjonelle læringsmåter, vil det bli mye mer vanlig å bruke video og spill for å forbedre utdanningen. Cleverstore har allerede mange apper og funksjoner som lærere har tilgang til for å forbedre læring, og det vil bli mer utvikling i dette rommet.

Personlig tilnærming

Personalisering vil være nøkkelen. Studentene vil i økende grad styre og konstruere sin egen pedagogiske erfaring i stedet for å absorbere den passivt. Gjennom kunstig intelligens vil lærere kunne utvikle læringsplaner som er skreddersydd for hvert enkelt individ, som spiller mot og forbedrer deres styrker. Teknologi vil tillate lærere å tilby individuell læring ved å spore fremgang og tilpasse aktiviteter for å betjene stadig mer forskjellige klasserom. Adaptiv læringsteknologi bruker data om individuelle prestasjoner og fremgang for å utvikle utdanningsplaner som er spesifikke for elevens hastighet, evne og interesser.

Å bryte ned barrierer

Hver elev fortjener den beste utdannelsen, uavhengig av barrierer de har. I fremtiden vil det ikke være nødvendig å være i klasserommet for å få god utdannelse, slik at de med fysiske funksjonshemninger kan lære hjemmefra. Elever som sliter med leseferdigheter kan lære på andre måter og forbedre kunnskapen deres gjennom læringsopplevelser som de som er tilgjengelige på Cleverstore. Ved å bruke teknologi for å lindre noen av de mer repeterende og byråkratiske oppgavene en lærer har, vil de være i stand til å tilbringe mer tid med studenter som sliter og øker oppnåelsen. Integrasjonen av utdanningsteknologi i klasserommet kan hjelpe elever fra alle bakgrunner til å oppnå like muligheter de trenger for å lykkes.

Samarbeid

Bruken av samarbeidsverktøy som interaktive paneler og nettbrett fortsetter å øke. Etter hvert som prisene synker, blir flere og flere klasserom utstyrt, slik at hver elev har sin egen enhet. Det er ikke bevaring av de rikeste skolene, men tilgjengelig for alle elever, uavhengig av sosial bakgrunn. Innen 2030 vil halvparten av ungdommen i verden bo i land med en mobil-første internettforbindelse, og denne vil bli brukt til å få tilgang til læring.

Nye formater

'Mange teknologier som begynner å bli interessante nå, vil utvikle seg,' sier Shaun Marklew, konsernsalg og produktsjef for Clevertouch. 'Nå kan skjermene foldes ut, men i fremtiden vil det være mulig å rotere skjermen til forskjellige formater. Da vil glass og berøringsteknologi utvikle seg, og glasset blir berøringsskjermen i stort format. Glassveggen blir skjermen. Klassemiljøet vil forandre seg fullstendig. '

Det som er klart er at klasserommet i 2030 vil være veldig annerledes enn 2020. Utdanningsinstitusjoner og teknologibedrifter vil måtte gå raskt for å svare på kravene og behovene til moderne elever som trenger å være forberedt på en dynamisk og variert fremtid.

READ NEXT

Læringsopplevelsen vil bli mye mer flytende, med utdannelse som skjer hjemme, i klasserommet og på farten. "

READY TO BUY? arrow