blog – Enterprise |

Locatieneutrale samenwerking in een post lockdown werkplek

James Temishe, Productspecialist Enterprise Solutions

Terwijl bedrijven voorzichtige, sociaal afstandelijke stappen ondernemen terug naar een heel andere werkplek dan de werkplek die ze een paar maanden geleden verlieten, bekijken we hoe deze dappere 'nieuwe normale' wereld de samenwerking op de werkplek zal beïnvloeden, zowel op korte als op lange termijn.

Na de lockdown zijn de meest zichtbare verschillen de essentiële, praktische veranderingen op de werkplek die bedrijven nodig hebben om te voldoen aan overheidsrichtlijnen en om hun zorgplicht jegens het personeel te behouden. Minder mensen op kantoor, wat leidt tot meer persoonlijke ruimte, en de aanblik van gemaskerde collega's die regelmatig naar nieuw geïnstalleerde handreinigingsstations gaan, zullen worden omarmd door een personeelsbestand dat heeft aangetoond dat ze zich tijdens het afsluiten snel kunnen aanpassen.

Minder mensen op kantoor zullen natuurlijk leiden tot meer thuiswerken, omdat bedrijven externe processen en praktijken van een lockdown-noodzaak veranderen in een toekomstige normaliteit. De tastbare voordelen voor bedrijven van een ontheemd personeelsbestand zijn duidelijk de kostenbesparingen die worden gerealiseerd door de vermindering van het aantal faciliteiten, afgezet tegen een eventueel fictief productiviteitsverlies. De voordelen voor het personeel zullen ook financieel zijn, met een vermindering van het dure woon-werkverkeer, evenals de meer evenwichtige levensstijl die wordt geboden door de flexibele werktijden die eindelijk het einde zouden kunnen betekenen van de traditionele 9 tot 5 werkweek.

Terwijl beslissingen worden genomen, problemen worden opgelost en ideeën worden uitgewisseld door de mensen die in de kamer zijn, zal de definitie van 'in de kamer' veranderen. Locatie-neutrale bijeenkomsten, met mensen die fysiek aanwezig zijn naast anderen die over de hele wereld met elkaar in contact komen, zullen zeker de standaardpraktijk worden en wellicht evolueren tot een punt waarop degenen die bijeenkomsten bellen helemaal geen onderscheid zullen maken. Iedereen zal in de kamer zijn! Zoals met de meeste veranderingen in levensstijl van de afgelopen 20 jaar, is het de technologie die deze maatschappelijke verschuiving in werkmethoden en attitudes aandrijft, en we hebben al bewijs gezien van deze nieuwe dynamiek met enorme toenames in Zoom- en Teams-gebruik op onze Clevertouch grootformaat interactieve displays.

Centraal bij de implementatie van een locale neutrale werkomgeving zal de noodzaak zijn voor bedrijven om hun systemen betrouwbaar en veilig te beheren vanuit de cloud. Omdat alle medewerkers op afstand kunnen werken, moeten alle afdelingen hun taken naadloos kunnen vervullen, waar ze ook zijn. Dit omvat het CRM voor het verkoopteam, accountapplicaties voor financiën, digitale borden voor communicatie met medewerkers en boekingssystemen voor vergaderruimten voor de facilitaire managers.

Het is van essentieel belang dat deze systemische en operationele veranderingen zorgvuldig worden gepland en beheerd, maar de grotere uitdaging voor bedrijven is het behoud van het emotionele welzijn van een consequent afgelegen personeelsbestand.

Terwijl het houden van een vergadering in een Huddle Room bijvoorbeeld, met mensen die 2 meter uit elkaar staan ​​of zelfs helemaal niet in de kamer, klinkt belachelijk tegenstrijdig, regelmatige teamvergaderingen zullen belangrijker zijn dan ooit. Door mensen bij elkaar te brengen en te focussen op een gedeeld scherm, of ze nu in de kamer zijn of niet, kunnen ze elkaar ontmoeten, communiceren, praten, lachen, steunen, troosten, nadenken en samenwerken. Dit is wat een groep mensen in een productief team verandert, waar ze zich ook bevinden.

Net zoals de toekomst altijd is gevormd door de lessen uit het verleden, is de grootste troef van een succesvol bedrijf altijd de productiviteit van zijn mensen geweest en zal dit altijd zijn, en zijn mensen worden samengebracht door de tool die technologie is.

Neem contact op met James voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen bij uw terugkeer naar de werkplek.

Zoals bij de meeste veranderingen in levensstijl van de afgelopen 20 jaar, is het de technologie die deze maatschappelijke verschuiving in werkmethoden en attitudes mogelijk maakt. "

READY TO BUY? arrow