blog – Enterprise |

Q&A met Chris Birks van Proactive AV

Een onafhankelijke AV-consulent

We spreken met Chris Birks, MD van Proactive AV, een toonaangevende AV-integrator

Wat doet Proactive AV ?

We zijn verantwoordelijk voor het installeren van duizenden AV-oplossingen in voornamelijk onderwijsgebouwen, maar meer recentelijk in bedrijfssites. We richten ons op het leveren van het complete pakket aan onze klanten - en dat betekent demonstraties op locatie, installatie door onze eigen door DBS goedgekeurde technici, gevolgd door volledige gebruikerstraining en voortdurende ondersteuning.

Wat is uw typische installatie?  

Het kan van alles zijn, van een enkel interactief touchscreen dat in een klaslokaal is geïnstalleerd tot meer dan 50 schermen in een grote school in alle klaslokalen. Het wordt steeds duidelijker dat de schoolbudgetten krapper worden en dat schoolhoofden duidelijk moeten kunnen aantonen dat de investering terugverdiend is aan de verschillende belanghebbenden van de school om de vereiste toewijzing van middelen uit de budgetpot te krijgen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de technologie correct is geïnstalleerd en dat docenten training krijgen zodat ze zich op hun gemak voelen bij het gebruik van de apparatuur - en kunnen laten zien hoe het leerresultaten verbetert. Directeuren moeten ook het gevoel hebben dat ze de AV-partner kunnen vertrouwen, dus mocht er iets gebeuren na de installatie, dan kunnen ze erop vertrouwen dat ze het probleem onmiddellijk oplossen in plaats van ze gewoon door te geven aan de fabrikant of een andere derde partij.

We zien nu een groeiende interesse van commerciële bedrijven en hebben daarom in 2016 een corporate divisie geïntroduceerd. We werken al met verschillende zakelijke klanten - en net als scholen verwachten ook zij een aantoonbaar rendement op hun investering in technologie.

Hoe benader je het specificeren van technologie voor een project?

We werken samen met onze klanten om hun pijnpunten te begrijpen.

Voor een leraar kan het oude technologie zijn die voortdurend opnieuw moet worden gekalibreerd in lestijd of interactieve software die gewoon een beetje ouderwets is en de aandacht van de leerlingen niet vasthoudt.

Voor een bedrijf kan het het onvermogen zijn om het scherm te delen op meerdere mobiele apparaten en platforms, de deelname van bezoekers die op afstand werken of gewoon de noodzaak om op het scherm te annoteren, op te slaan en in realtime te delen.

We bouwen een oplossing afhankelijk van wat de klant wil bereiken, dit kan zijn met een enkel touchscreen of een mix van verschillende AV-oplossingen om aan hun behoeften te voldoen. We houden proof-of-concept-demonstraties op locatie om te laten zien wat een enorm verschil de technologie kan maken voor de organisatie van de klant.

Wat voor soort projecten zou u Clevertouch specificeren?

Clevertouch is het meest populaire touchscreen in het onderwijs - de combinatie van de allernieuwste hardware, de nieuwste software en uitstekende betrouwbaarheid hebben allemaal bijgedragen aan zijn positie als marktleider. We hebben meer dan 5.000 Clevertouch-schermen geïnstalleerd en onze trainers hebben meer dan 650 trainingen gevolgd. Dit betekent dat onze terugkerende klanten fantastisch zijn en dat onze lijst met referenties met de dag groeit.

Een van de redenen waarom Clevertouch zo goed is afgestemd op de eisen van de eindgebruiker, is de dynamische ontwikkelingsstrategie. Als AV-consultant weten we wat onze potentiële klanten nodig hebben - soms zelfs voordat ze dat doen! In zekere zin fungeren we als de oren en ogen van Clevertouch - we sturen deze vereisten terug naar Clevertouch, en zij luisteren naar onze aanbevelingen, en vaker wel dan niet, worden ze opgenomen in toekomstige technologiereleases.

We verwachten volledig dat de onlangs gelanceerde Clevertouch Pro even goed zal presteren binnen het bedrijfsleven.

Hoe help je de klant beslissen?

We houden pre-sales demonstraties en / of testen van hardware en software bij de klant voor alle producten die we specificeren, inclusief Clevertouch V-serie, Pro-serie en de Plus-serie.

Als alternatief kunnen klanten de Clevertouch-demonstratiesuites bezoeken in Londen, Leeds of op onze kantoren in Cambridgeshire, waar alle Clevertouch-producten te zien zijn.

Hoe belangrijk is training en gebruikersacceptatie?

Opleiding is altijd een echte uitdaging op scholen. Veel mensen zijn doodsbang dat technologie geen training heeft gehad sinds ze begonnen met lesgeven; in sommige gevallen ruim 20 jaar geleden. Daarom maken we als trainers onze trainingssessies licht verteerbaar en relevant voor het publiek voor ons.

We herzien niet alleen ons trainingsmateriaal voortdurend om de nieuwste en beste functies van Lynx op te nemen, maar het is cruciaal dat we altijd trainen met de eigen apparatuur van de klant. Niets zorgt ervoor dat klanten zich meer thuis voelen dan wanneer u ze al deze geweldige functies op hun eigen computer laat zien. Door personeelscomputers te gebruiken, kunnen we ook problemen opsporen met proxy-instellingen of bronnen die ze niet hebben gedownload, enz. Alles wat hen zou kunnen tegenhouden om de fantastische nieuwe software te gebruiken.

Dit is een van de redenen waarom onze adoptiegraad zo hoog is en waarom we vertrekken met mensen die zeggen; 'Dit is net als SMART maar beter' of 'Dit is als interactieve PowerPoint'. Telkens wanneer we dergelijke feedback horen, klinkt het als muziek in onze oren omdat het betekent dat ze het concept begrijpen en ze enthousiast zijn om Lynx 5, Snowflake, Clevermaths en vooral Proactive te gebruiken

Welke ondersteuning is er voor klanten tijdens en nadat de schermen zijn geïnstalleerd?

We zijn onafhankelijk wat betreft de installatie en alles wordt in huis gedaan door proactieve medewerkers - dit wordt ondersteund door een Clevertouch-garantie van vijf jaar. Als we echter advies nodig hebben of tegen een technisch probleem aanlopen, reageert het technische ondersteuningsteam van Clevertouch onmiddellijk.

Wij verzorgen de eerstelijnsondersteuning en verzorgen onze eigen trainingen voor docenten en zakelijke eindgebruikers, hoewel Clevertouch wel een eigen gespecialiseerd intern team van trainers heeft, van wie velen ex-docenten zijn. We zorgen er ook voor dat onze technische vaardigheden en productkennis volledig up-to-date zijn bij elke nieuwe productrelease door middel van een reeks regelmatige vergaderingen met het technische productteam.

Al met al hebben we genoten van een 13-jarige samenwerking met het Clevertouch-team, en dat komt omdat de kwaliteit van de technologie en service die we ontvangen geweldig is.

Clevertouch is het meest populaire touchscreen in het onderwijs - de combinatie van de allernieuwste hardware, de nieuwste software en uitstekende betrouwbaarheid hebben allemaal geholpen om zijn positie als marktleider veilig te stellen. "

READY TO BUY? arrow