blog – Education |

Clevertouch Classrooms met Microsoft Teams

Met de terugkeer naar school na "ongebruikelijke" lente- en zomertermijnen, hebben leraren veel te doen. Nieuwe werkmethoden, nieuwe routines, nieuwe leerlingen en soms, als het budget het toelaat, nieuwe technologieën.

Er is een enorme ommezwaai geweest tijdens de lockdown-periode van iedereen die online springt om contact te houden en bij te praten; of het nu gaat om deelname aan familiequizzen of, voor de docenten onder ons, het geven van online lessen of vooraf opgenomen leermateriaal. Terwijl we ons probeerden aan te passen aan nieuwe manieren van lesgeven, hebben we ook moeten leren hoe deze nieuwe technologieën werken, zodat onze leerlingen zich op hun gemak voelen en we de allure van de gestroomlijnde professional behouden.

Voeg daar de AVG- en beschermingselementen aan toe, en de bescheiden leraar heeft nog een paar snaren toegevoegd aan een toch al ongelooflijk brede boog.

De meeste scholen gebruiken Google Classroom en de bijbehorende applicaties of Microsoft Teams en de 365 Suite.

In deze blog zullen we bekijken hoe u de Teams-app op uw IMPACT-scherm kunt gebruiken en hoe u een virtueel klaslokaal kunt maken om u te helpen online lessen te geven als een professional. Als je een Google-school bent, bekijk dan onze blogs die laten zien hoe je de Google-suite van applicaties naast de IMPACT-annotatietools kunt gebruiken voor naadloze leslevering.

De Teams-app installeren en aan de slag gaan
Met behulp van de gratis Clevertouch MDM-software voor beheer op afstand kan uw IT-afdeling het Microsoft Teams .apk-bestand eenvoudig implementeren op een of al uw IMPACT- of IMPACT Plus-schermen (zodra ze zijn ingeschreven in de MDM-software met behulp van de code op het scherm - lees meer over het toevoegen van uw interactieve Clevertouch displays om uw MDM hier ).

Dit kan gedaan worden tijdens de installatie of daarna met behulp van het “Clevertouch MDM” -pictogram in het “apps” -gedeelte van uw Clevertouch-scherm.

Beheerders kunnen schermen taggen wanneer ze zich inschrijven op de MDM om het pushen van apps beter beheersbaar te maken en zich te richten op specifieke schermen. Groepen kunnen naar behoefte voor individuele afdelingen of faculteiten worden ingesteld en dit maakt een gerichte app-implementatie met één druk op de knop mogelijk. Neem indien nodig contact op met uw Clevertouch-vertegenwoordiger voor een gratis MDM-training van een van onze deskundige trainers.

Zodra u de app op uw scherm heeft geïnstalleerd, navigeert u naar het gedeelte "app" in het hoofdmenu en logt u in met uw Microsoft 365-accountgegevens. Zo eenvoudig is het. U bent nu klaar om deel te nemen aan een Teams-vergadering met uw Clevertouch interactieve scherm.Een virtueel klaslokaal maken

Voor de meeste leerkrachten is de ideale situatie dat zowel thuisleerlingen als de aanwezigen in de klas samen aan een sessie deelnemen. Om dit virtuele klaslokaal te creëren, kunt u vanaf 2 apparaten tegelijk inloggen op een Teams-vergadering met dezelfde inloggegevens: de laptop of desktop-pc van de leerkracht en natuurlijk uw IMPACT-scherm.

Om het IMPACT-scherm en alle ingebouwde mogelijkheden te gebruiken, logt u eenvoudig in op de Teams-app op het scherm, neemt u deel aan een Teams-vergadering en deelt u het IMPACT-scherm met alle deelnemers. Op deze manier kunnen docenten alle inhoud delen die ze tijdens een les maken, en alle bronnen die zijn opgeslagen in het interne geheugen van het scherm, een USB-stick of een cloudaccount.

De leraar, die ook met dezelfde inloggegevens moet inloggen op de pc of laptop van zijn klaslokaal, kan dan ook de desktop van dat apparaat delen en van daaruit bronnen delen. Als je deelt vanuit het IMPACT-scherm, is het ook handig om de pc van de docent bij de vergadering te hebben, omdat je in één oogopslag kunt zien wat er naar alle andere aanwezigen wordt verzonden. Bovendien kan de docent met behulp van de ingebouwde webcam van de laptop of een camera die is aangesloten op de pc in het klaslokaal met ingeschakelde microfoon, de docent vervolgens worden gezien door leerlingen en deelnemers tijdens het lesgeven vanaf het IMPACT-scherm. De docent heeft dan de mogelijkheid om te schakelen tussen het delen van hun IMPACT-scherm of hun laptop / pc-scherm met iedereen in de vergadering. Het is een win-winsituatie voor de leraar en de leerlingen.Voorbereiden om het scherm te delen vanaf een IMPACT Plus

Wanneer docenten het IMPACT-scherm met leerlingen delen, beschikken docenten over de hulpmiddelen voor het maken van aantekeningen met zwevende pen om betekenisvolle markeringen te maken die echte waarde kunnen toevoegen aan discussies in de les.

Naast de IMPACT-annotatietools met zwevende pen, kunnen docenten ook de native Teams Whiteboarding-functie gebruiken, zoals hieronder wordt weergegeven. Hierdoor kunnen docenten en leerlingen hun ideeën verder delen in het virtuele klaslokaal. En natuurlijk kan de hele sessie worden opgenomen met de ingebouwde schermrecorder, waarbij lessen worden opgeslagen om te uploaden naar websites voor het delen van video's om later te bekijken of voor degenen die afwezig zijn in de sessie.

Dus daar heb je het! Nog een geweldige manier om uw IMPACT-scherm te gebruiken om lesinhoud aan leerlingen te geven, of ze nu in de klas of thuis zijn. U kunt deze methode natuurlijk altijd gebruiken om uw personeel bij elkaar te brengen voor trainingssessies op afstand, gouverneursvergaderingen of zelfs een PTA-evenement te organiseren!

Clevertouch en Microsoft Teams - Samen leren, zelfs als ze niet samen zijn.

READ NEXT

Terwijl we ons probeerden aan te passen aan nieuwe manieren van lesgeven, hebben we ook moeten leren hoe deze nieuwe technologieën werken, zodat onze leerlingen zich op hun gemak voelen en we de allure van de gestroomlijnde professional behouden.

READY TO BUY? arrow