blog – Education |

Gezamenlijke beoordeling van studenten

Studenten worden zeer gemotiveerd door regelmatige beoordelingen in de klas. Weten dat je op de goede weg bent, of er weer naartoe worden geleid, vergroot het zelfvertrouwen, vermindert fouten en opent een gesprek over het betreffende onderwerp.

Er zijn verschillende manieren waarop beoordelingen gezamenlijk kunnen worden, hetzij tussen docenten en studenten, of tussen studenten onderling.

Directe feedback
Veel docenten bewegen zich graag door de klas, kijken over hun schouders en geven voortdurend mondeling advies, en benadrukken of onderstrepen probleemgebieden waar de leerling moet nadenken over wat de correctie zou moeten zijn. Dit is een geweldige manier om zelfstandig leren aan te moedigen, maar kan ertoe leiden dat het scherm van de klas wordt verwaarloosd. Met de Clevershare-app op een tablet kan de docent de Clevertouch besturen en bijwerken door aantekeningen of advies toe te voegen over punten die naar voren zijn gekomen bij het kijken naar het werk van studenten.

Peer-to-peer beoordeling
Door werk te delen met hun leeftijdsgenoten, kunnen studenten dingen vanuit een ander perspectief bekijken. Ze leren meer door elkaar te helpen. Als studenten individuele laptops of tablets hebben waaraan ze werken, kunnen ze Clevershare gebruiken om die inhoud naar het Clevertouch-scherm van de klas te spiegelen. Andere studenten kunnen dan discussiëren of rechtstreeks aantekeningen maken op het document. Voor werk dat niet op een computer staat, kan een tabletcamera worden gebruikt als documentcamera voor weergave op het grote scherm.

Pop quiz
Minitoetsen zonder druk kunnen geweldig zijn om te zien hoeveel uw studenten zich hebben herinnerd van de les, of van eerder in het semester. Met IMPACT Plus zijn stem- en quiztools ingebouwd in de interface. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en ideaal voor mini-quizzen op willekeurige tijdstippen tijdens de les. Het is ook een geweldige manier voor de leraar om te zien welke gebieden moeten worden opgefrist met de klas.

Neem voor meer tips over gezamenlijke beoordeling contact op met onze onderwijsspecialist, Ash Helm .

READ NEXT

Er zijn verschillende manieren waarop assessment kan worden samengewerkt, hetzij tussen docenten en studenten, of tussen studenten onderling. "

READY TO BUY? arrow